**Voorstel bericht**

Gepubliceerd op 16 september 2024 om 08:00

Het wordt eens tijd voor een duidelijk voorstel bericht, want wie ben ik nu eigenlijk? Wat drijft mij in mijn werk? Hoe ben ik geworden wie ik ben? Onder anderen op deze vragen krijg je door het lezen van deze blog een antwoord.

Ik ben dus Christel van Gemert, en ik ben de trotse eigenaar van CvGCoaching, gevestigd in het mooie Emmen. Misschien ben je hier terechtgekomen omdat je op zoek bent naar een coach die echt begrijpt wat het is om te leren en te groeien, of misschien gewoon omdat je nieuwsgierig bent naar wie ik ben. Wat de reden ook is, ik heet je van harte welkom op mijn blog. Laat me je meenemen op een reis door mijn leven, mijn drijfveren, en mijn passie voor het begeleiden van kinderen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Wie ben ik?

Ik ben dus Christel, geboren en getogen in Eindhoven, een stad die mij heeft gevormd en waar mijn liefde voor het onderwijs al op jonge leeftijd is ontstaan. Vanaf het moment dat ik kon praten, wist ik al wat ik wilde worden: juf. Ik herinner me nog dat ik als peuter mijn knuffels op een rij zette en ze lesgaf, compleet met een denkbeeldig schoolbord en mijn eigen verzonnen verhaaltjes. Later werden de knuffels verruild door mijn broertje en mijn neefjes ;-).

Mijn gezin

Mijn leven draait niet alleen om mijn werk, maar ook om mijn gezin. Ik woon samen met mijn vriend en onze twee prachtige kinderen, Bryan en Jayson. Mijn kinderen zijn mijn grootste inspiratiebron. Hun nieuwsgierigheid, creativiteit en energie herinneren me er dagelijks aan waarom ik doe wat ik doe. Als moeder zie ik van dichtbij hoe waardevol het is om kinderen te helpen groeien en ontwikkelen in een veilige, ondersteunende omgeving. Dit geldt niet alleen voor mijn eigen kinderen, maar voor alle kinderen die ik begeleid of begeleid heb.

Wat drijft mij in mijn werk voor CvGCoaching?

Zoals ik eerder al zei, wist ik al op jonge leeftijd dat ik juf wilde worden. Ik heb altijd een passie gehad voor leren en voor het helpen van anderen om te leren. Wat ik in mijn basisschooltijd en middelbareschooltijd moeilijk vond, was om anderen te zien worstelen met het leren van nieuwe dingen. Het was voor mij heel naar om toe te kijken terwijl een klasgenoot zich door een lastige som of een ingewikkelde taalles worstelde. Ik wilde altijd iedereen helpen, een houding die ik nog steeds in mijn coachingpraktijk meeneem.

Het is deze passie voor het helpen van anderen die me drijft in mijn werk voor CvGCoaching. Ik geloof dat leren niet altijd moeilijk hoeft te zijn. Met de juiste ondersteuning, tools en motivatie kan iedereen groeien en bloeien. Ik wil mensen helpen om obstakels te overwinnen, hun zelfvertrouwen op te bouwen en hun volle potentieel te bereiken. Of het nu gaat om kinderen die moeite hebben met leren, tieners die hun weg zoeken of kinderen die moeite hebben met de sociale en emotionele ontwikkeling – ik ben er om te begeleiden, te ondersteunen en aan te moedigen.

Mijn specialisaties en unieke aanpak

Bij CvGCoaching richt ik me op een breed scala aan coachingdiensten, allemaal afgestemd op de unieke behoeften van mijn cliënten. Ik heb me gespecialiseerd in verschillende gebieden, zoals persoonlijke ontwikkeling, studiebegeleiding, en het ondersteunen van kinderen en jongeren die worstelen met leren. Maar wat mij echt onderscheidt, is mijn passie voor creativiteit en mijn plezier in mijn werk. Ook het organiseren van activiteiten, vooral in de vakanties, maakt mijn werk uniek.

In mijn coachingtrajecten probeer ik altijd speelse elementen toe te voegen die het leren leuk en boeiend maken. Dit kan variëren van creatieve schrijfopdrachten tot buitenactiviteiten en uitdagende spelletjes die kinderen helpen om hun vaardigheden op een ontspannen en plezierige manier te ontwikkelen. Ik geloof dat leren het meest effectief is wanneer het ook leuk is. Daarom probeer ik altijd een balans te vinden tussen uitdaging en plezier, tussen theorie en praktijk.

Mijn passie voor lesgeven en paardrijden

Mijn passie voor lesgeven begon niet in een klaslokaal, maar naast het lesgeven aan mijn knuffels, op de rug van een paard. Als kind, en later ook als tiener, bracht ik veel tijd door op de manege. Lange tijd heb ik een eigen pony of paard gehad. Paardrijden was voor mij niet alleen een hobby, maar ook een levensschool. Het leerde me geduld, doorzettingsvermogen en het belang van communicatie en vertrouwen.

Al snel begon ik met het geven van paardrijlessen aan jongere kinderen. Dat was mijn eerste echte ervaring met lesgeven, en ik was er meteen door gefascineerd. Ik ontdekte hoe fijn het was om anderen iets te leren, om hun zelfvertrouwen te zien groeien, en om ze te zien genieten van iets wat ze eerst misschien eng of moeilijk vonden. Diezelfde vreugde vind ik nu terug in mijn werk als coach.

Waarom CvGCoaching?

Bij CvGCoaching draait alles om jouw kind. Of hij/zij nu jong (6 jaar) of ouder (16 jaar) is, mijn doel is om te helpen bij het leer- en ontwikkelingsproces. Ik bied een veilige, ondersteunende omgeving waar hij/zij zichzelf kan zijn, waar je mag leren op je eigen tempo en op jouw manier. Ik geloof dat iedereen unieke talenten en kwaliteiten heeft, en het is mijn missie om die te ontdekken en te versterken. Dit alles in nauw contact met ouders en waar mogelijk ook de school.

Mijn aanpak is persoonlijk, betrokken en op maat gemaakt. Ik neem de tijd om jouw en je kind te leren kennen, om te begrijpen waar je kind tegenaan loopt en wat zijn/haar doelen zijn. Samen werken we aan een plan dat bij jou en jouw kind past, zodat hij/zij met zelfvertrouwen en plezier kan leren en groeien.

Toekomstplannen

Ik ben altijd op zoek naar manieren om mezelf en mijn praktijk verder te ontwikkelen. Ik wil graag nieuwe workshops en activiteiten opzetten om kinderen en jongeren te helpen hun vaardigheden te verbeteren. Ook overweeg ik om me verder te specialiseren in bepaalde coachingmethodes die aansluiten bij de behoeften van mijn cliënten.

Daarnaast ben ik van plan om meer samenwerkingen aan te gaan met scholen en andere organisaties om zo een breder bereik te hebben en nog meer kinderen te kunnen helpen. Ik ben vastberaden om CvGCoaching te laten groeien en mijn droom van een leven lang leren en ontwikkelen voor iedereen bereikbaar te maken.

Tot slot

Ik hoop dat je door deze blog een beter beeld hebt gekregen van wie ik ben en wat ik doe. Ik nodig je uit om contact met me op te nemen als je nieuwsgierig bent geworden of als je denkt dat ik iets voor je kan betekenen. Natuurlijk mag je ook anderen tippen om mij te volgen en contact met me op te nemen. Of je nu een kind hebt dat wat extra ondersteuning kan gebruiken, een tiener die worstelt met motivatie, of voor een andere vraag – ik ben er voor je.

Bedankt voor het lezen en wie weet tot snel bij CvGCoaching!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.